Det høres litt malplassert ut, men er ganske så tilfelle. Per Kristian Smenes fra Kårvåg i Averøy har nylig gjennømført yrkesdykkerkurs på Norsk yrkesdykkerskole på Østlandet . Han tok lettdykkerkurs på Kreta ved en tilfeldighet i fjor, og det er sjelden at man så tidlig etterpå melder seg på tyngere kurs som yrkesdykker. Det er ikke småtterier. Kurset tok 4 måneder der man fikk gå gjennom alt hva dette innebærer av  teori og praksis. Litt av en overgang fra pianotangentene.
nyd 1
Per Kristians Smenes sammen med en kvinnelig deltager på Norsk yrkesdykkerkole. Hvis man trenger dykkerhjelp i dag, krever HMS regler at dykkeren har slikt kurs. Reglene er betydelig skjerpet de siste årene- ( Foto: Privat)
nyd 5
Per Kristian Smenes forteller til BN at de fikk praksisere med  mye forskjellig utstyr og arbeidsredskaper. Dykkerklokker, trykkamre, sveising, skjæring, fjellboring og mye anner verktøy ; til og med opplæring i knuter og stikk.  Dessuten fikk de innføring  og  prøve de forskjellige drakt og lufttilførselsystemer som er i bruk. (Foto: Privat)
nyd 3
Det var Alf Inge Löhr Meek ( t.h) som fikk Per Kristian Smenes til å ta et enkelt sportsdykkerurs på Kreta sommeren i fjor.  Her tørrdraktkurs på Strømsholmen. At  det nå er gjennomført yrkesdykkerkurs er ikke mange som har gjort. Han har søkt på jobb endel steder som driver med undervannsarbeid, og håper at det ordner seg. ( Foto: Boa( BN)

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her