Kongstind" var den 2. februar 2003 på vei fra Glomfjord til Førde med en last kunstgjødsel. Skipet var innom Kristiansund, hvor det var foretatt arbeid  på maskineriet. Etter avgang fra byen gikk skipet for halv maskin sørover Hustadvika. Været var dårlig med nordvest vind og tung sjø. Klokken 23:29 ble det snappet opp en melding fra en automatisk nødpeilesender på Hustadvika ,Noen vanlig nødmelding til kystradiostasjonene var ikke mottatt. Det var 4 mannskaper ombord, og det ble i regi av Hovedredningssentralen satt i verk en stor leteaksjon.
kongstind 6
Dagen etter ble den knapt 50 m lange  "Kongstind" funnet ved Svorva fallet med baugen stikkende over vann da det trolig var luft i forparten av båten."Kongstind" reddet mannskapet på fiskebåten "Havdur" utenfor Trøndelag i 1991 rett før den havnet i brottene. I 2002 kolliderte skipet i Langesundsfjorden, og både baug og maskineri ble byttet ut. ( Foto Scandinavian Transport Portal)
kongstind 23
Her nord for Vikan ved undervannskjæret Svorva ble "Kongstind" funnet med baugen i været. Intet var å se av de 4 som hadde operert skipet. Mandag den 6.januar fant dykkere fra Møre Dykkerservice en omkommet i styrehuset., Da hadde skipet sunket til 45 m dyp.De tre andre ble aldri funnet.
kongstind 2
Det ble foretatt strandsøk etter besetningen på kysten fra Hustadvika og nordover i tilstøtende områder. Ute i Klubba søkte også brannvesenet i Kristiansund strandsonen ,og store mengder paller som stammet fra forliset ble funnet her.

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her