Torsdag 30. november er det klart for det siste åpne møtet i Skipshistorisk Selskap i Kristiansund.
Dit kommer Jon Eikrem som representant for Nordmørsmusea. Jon Eikrem vil snakke om den kommende årboka til Nordmørsmusea 2023 – «Denne staden som er din» – men i sterk grad om hans egen artikkel som kommer i årboka:
turbaa
”M/B ”Årsundfjord”. Rute 31. Kristiansund–Glærum, 1948–1966” Bygd på Klevset båtbyggeri i 1940. Forlenget fra 40 til 50 fot i 1955. ( Foto: NSSN/ Jørgen Strand)
 Hva kan historien om en lokalbåtrute på Nordmøre fortelle om samfunnsutviklingen i Norge de første tiårene etter den andre verdenskrigen? Kortreist båtbygging og rutetrafikk? ”Årsundfjord” var bygget i Skålvikfjorden på Nordmøre. Hvorledes var samkjøring med ”Årsundfjord” i forhold til Møre og Romsdal Fylkesbåtar (MRF)?
Hvorledes var det med vei- og brobygging i ruteområdet? En renessanse for hyttefolk og turister? De siste ruteturene.
 Selve presentasjonen av museets årbok vil foregå hos Nordmørsmusea når boka kommer fra trykkeriet i begynnelsen av desember. Ved møtets avslutning presenterer foreningen temahefte nr. 21 i rekken siden
oppstarten høsten 2003. Temaet denne gang er ”Før og nå: Langs sjøkanten fra Sørholmen til Piren”. Vel møtt til et interessant møte i Loennechengården på Vågekaia i Kristiansund, i lokalene til Norsk Skipsfartshistorisk Selskap Nordmøre. Noen av våre medlemmer har allerede meldt sin ankomst, det er nok minner om
”Årsundfjord”, helst knyttet til det å reise til og fra hytta, som vekker interesse. Som vanlig er det fri adgang for medlemmer som har sine kontingentforhold i orden, andre må betale kr. 100,- for å følge møtet.

Dørene åpner klokken 18:00 og møtet starter klokken 19:00.