Nordic Halibut AS meldte mandag 4. juli til Fiskeridirektoratet om rømming på lokaliteten Ørjavik i Hustadvika kommune i Møre og Romsdal, da de oppdaget skader på en av nøtene i anlegget. Ifølge meldingen er det er oppgitt at det sto 14.000 kveiter i nota, og det er fram til nå gjenfanget 946 kveiter. Hvor mange som har rømt blir avklart i løpet av august i forbindelse med utslakting av fisken som står igjen i nota. Fisken i nota er oppgitt å ha en snittvekt på seks kilo men mye av den gjenfangede fisken er tre til fire kilo.
kveiterbn

Fiskeridirektoratet har vært på inspeksjon på lokaliteten, og følger opp saken. Nordic Halibut er børsnotert og holder til på Averøy. Kveitene skal være rundt 6 kilo. Det er sjelden kveita rømmer fra oppdrett, men for noen år siden rømte det også kveite fra et oppdrett i fjorden innenfor Averøy.  Leif M. Andersen opplyser til BN  at de fikk noe av den på Sveggevika og den var flekkete, fikk også utfor Englan i Yttersveggen av den. ( Foto: Youtube/ Tekst IntraFish)
kveite p stang 2016 03 09 164320 single image

Oddgeir Skjevling med kveite på 45 kilo tatt på snøre. Før var det vanskelig å få kveite på stang. Nå er det helt andre tider. Etter at "all" breiflabb er oppfisket, har kveityngel mye større sjanse å vokse opp. ( Foto: Leif Andersen)

kveit Paa

Pål Gjøvik fra Sunndal UV-jaktklubb fikk denne på harpun høsten 2014 utenfor Atlanterhavsveien.28,5 kg var den. ( BN arkivfoto)

 

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her