Kristiansund og Nordmøre Turistforening oppretter fjellsportgruppe

Bratte forsvarlige turer får sin egen gruppe gjennom KNT Fjellsport. Fokuset ligger på klatring, brevandring, randonee og andre fjellaktiviteter som krever spesiell kompetanse.Denne etableringen er viktig for å nå en gruppe som KNT kanskje ikke har vært så flinke med å nå tidligere, og som har vært savnet. Unge voksne som søker litt mer fart og spenning, sier daglig leder Roar Halten.

Lav terskel, stor takhøyde

Selv om det krever noe spesialkompetanse å dra på en del av de bratteste turene, så er tanken at det skal være et lavterskeltilbud der opplæring og kompetanse bygges i felleskap.
halt

- Man trenger ikke å være klatrer eller å ha tatt alle skredkursene for å være med KNT Fjellsport på tur, sier talsmann Ole-Morten Hestetun i KNT Fjellsport.

Inkludering og felleskap rundt lidenskapen om fart og spenning i fjella er det viktigste i gruppa. Alle har vært ny en gang og de nye skal bli tatt like godt imot som de mer erfarne. 

Bli med

For å bli kjent med KNT Fjellsport, så er et godt utgangspunkt sosiale medier. Det er opprettet en egen gruppe på Facebook og KNT Fjellsport kan følges på Instagram. På nettsiden til KNT, Facebook og på Instagram kan man også se mange av de aktivitetene som er planlagt i tiden som kommer.

KNT Fjellsport blir den 37. Fjellsportgruppa under Den Norske Turistforenings-paraplyen.  KNT Fjellsport vil som de andre fjellsportgruppene arbeide for å fremme et enkelt, aktivt, trygt og miljøvennlig friluftsliv i fjellet, med særlig vekt på brevandring, klatring, grotting, tinderangling og fjellskiløping.

Lenker:

Facebook: https://www.facebook.com/kntfjellsport

Instagram: https://www.instagram.com/kntfjellsport/

KNT Fjellsport aktiviteter: https://www.kntur.no/aktiviteter/?organizers=forening%3A1489

Kontaktinfomasjon

Ole-Morten Hestetun, talsmann KNT Fjellsport – 482 22 812 Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Roar Halten, daglig leder Kristiansund og Nordmøre Turistforening – 950 81 118 Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Kristiansund og Nordmøre Turistforening
Pb 476, 6501 Kristiansund

Telefon: 95081118

 

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her