Hva skal til for å ringe 110?📞

Vi opplever at det er litt vel høy terskel for å ringe 110 ute hos publikum. Enkelte ansatte på brannstasjonen har opplevd å få telefoner eller meldinger angående hendelser som skulle ha vært meldt rett til 110-sentralen. Noen hos oss har til og med fått melding om en brann på snapchat.

aale110

Vaktleder Kjartan Molvær den tiden 110 sentralen var på bvrannstasjonen i Ålesund ( fra 2004). Nå er sentralen i politihuset i sentum vegg i vegg med politiets sambandssentral. ( Arkiv BN)

Noen kvier seg kanskje til å ringe nødnummeret i frykt for at situasjonen ikke er alvorlig nok. Kanskje du tror at noen allerede har ringt angående hendelsen du ser? Husk at du kan ha viktige opplysninger om hendelsen som de på sentralen ikke vet om. Hos 110-sentralen sitter det dyktige operatører som tar imot din telefonsamtale. De svarer ryddig og profesjonelt på alle henvendelser og det er de som avgjør om de skal løse ut alarmen. Ring heller en gang for mye enn en gang for lite. Her i byen har det lenge vært vanlig å ringe brannvakta om det skal være noe. Denne ordningen finnes ikke lengre.  Folk kan ringe vakttelefonen (70 11 99 99) på 110-sentralen om man er i tvil eller lurer på noe.( Kilde  : Nordmøre brann og redning)

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her