Ved Lindesnes på Lista flyplass museum har de fått tak i en orginal tysk radar maken til de to som stod ute ved kapellet på Kirklandet og Dalabrekka, Mens alt her er sanert vekk, så kan man kan ta  en titt på radaren her hvis man drar forbi. Würzburg Riese FuMO 214 hadde en rekkevidde på 70 kilometer for varsling, men ved ildledning måtte man ha målet på ca 50 kilometers avstand for å få en noenlunde nøyaktig posisjon. Nøyaktigheten ved ildledning var +/- 15 meter. 
rieser
Her er denne Würzburg 214 radaren son veier 15 tonn. Utviklet av AEG og Telefunken. Zeppelin Werke bygde rundt 1500 av disse. Etter krigen ble noen slike brukt til å studere radio-astronomi flere steder i Europa. Maken radar er også å finne på Deutsches museum i Tyskland og Imperial War Museum i England. ( Foto: Ken Arild Kristiansen)
rieser 2
Her den ene av to radarer i Kristiansund ; denne står oppom kapellet.  Det var boligbrakker her oppå også, men de er solgt på tidspunktet her som kan være rundt 1950. Alt slik utstyr til flyvarsling er borte her i byen. ( Foto fra postkort)