Tingvoll krigsminnelag er en aktiv gjeng med 387 medlemmer som arbeider med historien fra siste krig. På Tingvoll og ellers i kommunen var det ganske stor aktivitet fra tyskernes side. Blandt annet endel bunkere av en størrelse man ikke skulle tro fantes inne i fjordene . Nå er en gravd opp i Tingvoll sentrum , og som laget skal ta seg av og ønskes reddet for ettertiden.
105 b
Gravd ned i all hast ukjent år. Nå er denne Regelbau 105 B gravd opp igjen. Kommunen spiller visst på lag med Krigsminnelaget. Denne bunkeren er kjent fra Kristiansund der 3 stykker finnes i Brunsvika. 1150 tonn betong spanderte tyskerne på denne i Tingvoll. ( Foto: Tingvoll krigsminnelag/ Jan Harry Røv)
105 bod
Slik er kamprommet i en slik bunker. Foto fra tilsvarende bunker nordafor. Det var køyer til 6 mann, gassikring, periskop, samband over telefon og trådløst. Regelbau 105 B ved stadion Kristiansund
105 sunnm

Sunnmøringen ligger heller ikke på latsiden med krigshistorien. Jan Olav Flatmark har nylig gitt ut bok om Gestapo på Sunnmøre. En rekke interessante bøker er utgitt tidligere: Bak fiendens linjer, Ålesund i hverdag og krig, Sunnmøre i Festung Norwegen og Tyske festningverk på Sunnmøre.  Et kjempearbeid foregår på Tueneset bed akvariet  der de setter i stand et fort ex tysk Marinebatteri 2/ 505 ( Foto: Tueneset kystfortforening)

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her