Veitrafikkmyndighetene  og poitiet opplyser at en tankbil med oxygen er veltet og at det mulig lekker ved Leira på Tustna  Uhellet har ført til at beboere i 300 m omkrets er evakuert. Tankbilen skal tømmes og det vil ta cirka 3 timer. Molde brannvesen opplyser: Vi rykker ut med tungredningsbilen vår til Aure Tustna pga trailervelt.
ox
Her har tankbilen med henger veltet med oksygenlast. Så godt som alt liv er avhengig av oksygen, og gassen opprettholder enhver forbrenning. Ved oksygenoverskudd fra for eksempel en oksygenlekkasje som øker luftens 21% oksygeninnhold til 25%, vil alt brenne raskere, tenne lettere, og være mye vanskeligere å slukke.

Oksygen til teknisk bruk anvendes sammen med acetylen til sveising og sammen med acetylen, propan eller MAPP-gass til skjæring av metaller. Videre brukes den til å øke effekten i forbrenningsprosesser, til oksidering i kjemisk og metallurgisk industri, til blekemiddel i papirindustri, til biologisk rensing av avløpsvann og for å stimulere vekst ved fiskeoppdrett etc.

 

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her