I hovedstaden er det nylig funnet et arkiv over tyske byggverk i Oslo under krigen. Dette ble tilfeldigvis funnet i Sivilforsvarets arkiver, ex Det sivile luftvern . Det var et innslag på det i Kveldsnytt på NRK kl 23. torsdag kveld.  1400 byggverk fra bunkere til brakker og utedoer var satt opp i Oslo under okkupasjonen.....i Karihola i Kristiansund, 3. Marineartillerie -batteri Møre  fantes alt i alt 172 byggverk må vi nevne.
papirer

Interessant funn i avglemt safe i Sivilforsvaret. NRK Østlandet  Byggestegninger over tyske bunkere o.a. i Oslo under krigen.Kan forandre byhistorien. Man kan finne bunker under husene også i hovedstaden. (NRK skjermdump/Kveldsnytt),,,,,,,,,

papirer xx

Her i Kristiansund fantes også byggestegninger fra Karihola som her  bunkeren ved KFK banen. Kommunen ble i 1986 forespurt om kopiering fra Nordmøre historielags side  gjentatte ganger, men ble redd og sendte den helt unike permen til en betrodd ansatt i politet i Kristiansund N. Dermed skuslet de bort de historiske dokumentene å ekte kristiansundsk måte. Noen klarte man å avfotografere på luringen som denne. ( Foto: Boa 1986)

 

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her