fie 4

Slik så det første fly ut som landet og tok av i Kristiansund ( mulig var tyskerne ned med et annet, men det er ikke registrert). Landingen skjedde i november på Løkkemyra ved nåværende Erling Winje . Flyet var her for bekransning av graventil Per Olaus Hjorthen som ble funnet omkommet på en flåte i havet utafor Haugesund etter å ha blitt skutt ned i engelsk bombe/jagerfly Mosquito den 11. mars 1945. Han ble senere fraktet heim til Kristiansund og er gravlagt på Innlandet. 

Fra John Kuløy:  Motoren var en Argus-motorpå 240 hk. V 12 sylindret omvendt V motor – v- motor med sylindrene pekende nedover. En liten motor med stor yteevne. 28700 slike ble bygget.

Flyene kunne utstyres både med hjul og ski. Flyet kunne lande og ta av på en fotballbane. Tyskerne brukte flyene til VIP-turer, observasjonsflyging og flyging av hemmelige agenter. Etter krigen overtok Norge flere av flyene. Her ble de brukt som hos tyskerne og i tillegg til ambulansefly. Etter havert som de havarerte og gikk i stykker ble restene bruk til deler til andre fly. I dag er det svært få som bygget opp til flybar tilstand. Det var derfor en stor sensasjon da en nyrestaurert Storch hadde oppvisning på Sola flystevne i år.

Det var en stor sensasjon da et slikt fly som var det første landflyet som landet i Kristiansund i november 1945. Mange tilskuere kom for å se landingen på Kvennbergmyran.
fie 1
Her tar flyet av etter å ha vært på Innlandet med krans på graven til Per Olaus Hjorthen. Mange gutter strømte til her, og noen tok dette bildet;; mulig han i militærbilen vi ser. ( Arkiv BN)
fie 1v
Fiesler Storch var et merkelig fly som kunne lande og ta av på en slåttamark . 

Vingespenn - 14,25 m Lengde- 9,9m Vekt tom – 930 kg.

Vekt lastet – 1320 kg. Toppfart – 175  km/t.

Maks fart i stup – 265 km/t. Forbruk – 68 liter / time. Tekst John Kuløy/ foto Bundesarchiv)