I dag har det markering at Dalabrekka Folkeskole på Kirklandet i Kristiansund er 60 år.  Skolen ble den gang en avlastning for Allanengen, der alle barn gikk inntil 5. desember 1959. 
dd1
Her åpnes markeringen av Ola Thingvoll ved Dalabrekka skole. Fint vær der alt kunne foregå utendørs. ( Foto Elisabeth Angvik)
dd 4
Her skolegården eller lokalt " storplana" torsdag 1 time før det braket løs. ( Foto: Boa/BN)
dd 2
I flere omganger var forskjellige klassetrinn framførte sanger. Her 6. klassetrinn som framførte 1960 talls musikk . ( Foto: Elisabeth Angvik)
dd 6
Her Dalabrekka da den var helt ny. Husene bak i Trollsteinenga er også fra 1959. Bildet er fra 1962. ( Nordmøre Museum)
dd 7
Fra skolegården tilfeldig bilde 2007. ( Arkiv : BN)
dd 9
Slik gikk det rykter om at avstraffelsen var hvis vi ikke var snille på skolen i 1960.  Vi skulle plasseres slik på disse jern utafor vinduene. Hva tror vel ikke en førsteklassing. ( Arkiv BN)
dd 11
22. august 2010. 50 år siden skolestart for Kjell Terje Fevåg ( t.v) og Bjørn Ove Angvik ( t.h) Med var Bjørg Angvik som også stod  akkurat her i 1960. Barnebarn Tuva . ( Foto: Privat)
dd 10
Vi tar med noen kjente lærere og rektor fra 1973. Vi tror alle er gått bort i dag. ( Arkiv BN)
dd 12
Enkelte ganger har også brannvesenet har kommet til grunnet utløste detektorer. Noe stor brann er skolen ikke utsatt for. Her fra vinter 2009. ( Arkiv BN)
dd 5
Det verste som har hendt på 60 år var i mars 2010 da to jenter ble tatt av sjøen og omkom i Karihola. Det  ble en landskjent hendelse med oppfølging i Brennpunkt på NRK grunnet disponeringen av akuttsykehus i Midt-Norge fra helsevesenets side. Her rektor Paul Søvik som intervjues av pressen. ( Arkiv BN)


Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her