M/S Sjøveien (HO9830), 40,7 x 8,1 x 3 m.. Reder er Jarle Rasmussen med selskapet Vestland Classic (som også eier M/S Nordstjernen). Flaggstaten er Panama. Og etter totalrenovering i 2017 er den nå «Ekspedisjonskip», Den har kapasitet på 12 passasjerer i enkeltlugarer. Har et crew på 7: Kaptein, overstyrmann, maskinist, kokk, matros og 2 i betjening. Den er på vei til Tromsø hvor den skal på turer med -Arctic Ski & Sail-. Bygget ved Mjellem & Karlsen A/S, Bergen i 1964 for den norske stat som radaropplæringsfartøy (skoleskip). I tiden 2003 -2005 var den i kystvakten som KV 25 Sjøveien, som kombinert Indre Kystvakt / Bruksvaktskip.(malt i grått). En periode som hotellskip før rederiet tok over den og totalrenoverte skuta til et førsteklasses cruiseskip. Kom til kristiansund mandags ettermiddag med Reidar Berge fra Bergsøy i Gjemnes  som kaptein.
57 f
Voldsom " mottagelse" da skipet passerte Løkabukta på Bremsnes på vei inn til Kristiansund havn. ( Foto: Bjørn Ove Angvik)
57 a
Pen liten cruiser som kom inn. 12 reisende er fin sjøreise på kysten må være. ( Foto: Håkon Bloch)
56 d
Kapteinlugaren. Det var skikkelig stilig ombord her. ( Foto: Håkon Bloch)
57 b
Kaptein Reidar Berge i salongen ombord. Designet av rederiet selv. Putene har bilde av " Nordstjernen" som tilhører samme eier.  ( Foto: Håkon Bloch)
57 c
Hovedmaskinen er den samme som når skuta var ny i 1964, en 600 hk Wichmann, den har 3 hjelpemotorer.( Foto:Håkon Bloch)
57 e
På brua, her kaptein Reidar Berge (t.v)  og overstyrmann Zbigniew Szopinski fra Polen. (Foto: Håkon Bloch)

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her