Boreskipet " Fugro Synergy" er kommet til Romsdalsfjorden for å ta ut prøver av grunnfjellet for tunneltraséen på den omdiskuterte Møreaksen som er vedtatt for fergefri E 39 over fjorden. Etter opplysninger på sosiale medier skal det holde på i 10 dager med dette. Ved siden av tunnelen , er brua over Julsundet norges lengste hovedspenn og verdens 3. lengste hovedspenn. I prosjektet inngår tunnel på 15, 5 kilometer. Prislappen er uforståelig voldssom. Om det andre alternativet med bru/ flytebru lenger inn i fjorden blir utredet er ukjent. Gruppen som forlanger det er på flere tusen. 
borr synergy
Her ligger boreskipet søndag. Dybden på stedet er rundt 170 meter som er det dypeste for den planlagte tunnelen på 15,5 km fra Midsund til fastlandet. (Mont. BN)
borr 2
Hør hva Møreaksen for å spare 40 minutter mellom Molde og Ålesund vil koste: Beregnet 37 milliarder kroner: Bildet: Frank Røsand veien 100.000 kroner i Sparebank 1 Nordvest ved annen anledning. Det er 118 gram. 1 milliard er da 1,180 kilo x 37 som er det vanvittige 43 660 kilo med tusenlapper ( 43 tonn ). Lagt etter hverandre er det 592 kilometer. (Fotoarkiv BN)

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her