ase start br

For den som f.eks. ønsker en avstikker innover i landet er mulighetene mange for å oppleve spennende steder. Tar en av fra kysten ved Guardamar mot Elche og videre inn i landet ligger en spennende og sjarmerende liten fjellandsby, som heter Alcala del Jucar.
ase 1
Flere av de gamle borgene fra maurertiden er blitt satt i stand. Denne borgen var vi innom på vei til Alcala del Jucar

Fra Torrevieja, som mange nordmøringer besøker, er det ca. 20 mil dit, alt etter hvilken veg en følger. Tar en de store trafikkårene er det hurtig å forflytte seg. Men en kan også velge andre alternativer, som små veier hvor det er lettere å ta en stopp for å se nærmere på små søvnige landsbyer, eller steder med spansk historie.
ase 3

En av Spanias vakreste. Alcala del Jucar blir betegnet som en av Spanias vakreste landsbyer.

Vi stoppet i Sax og Elda, hvor det var borger fra maurertiden. Disse kunne vi se i det vi nærmet oss byene, og da gjorde vi like godt en stopp på begge plassene. Det kan være interessant å komme ut på den spanske landsbygda og snuse og se litt på hva landet har å by på.

Da vi nærmet oss Alcala del Jucar kom vi opp på et sletteland (ca. 600 m.o.h.) hvor vi kunne se milevis med jordbruksland, inndelt i store eller mindre felt hvor det ble dyrket ulike typer vekster. Det merkelige var, hvor skulle nå denne fjellandsbyen ligge? Fjell kunne vi ikke se noe av i himmelranden.
ase 4

Restaurant inne i fjellet. En restaurant lå inne i fjellet. Herfra var det storslagen utsikt til dalen på den andre siden

Men, så åpnet landskapet seg og vi var på veg nedover. Vannet hadde gravd seg bane i terrenget og det var bare å følge nedløpet videre. Her i bunnen av dalen finner vi den spesielle byen. En pitoresk liten småby, med rundt 1000 innbyggere. Det uvanlige er at husene her er gravd inn i fjellsiden. 700 av innbyggerne bor altså inne i fjellet. Inne i husene er det en stabil temperatur på ca. 20 varmegrader året rundt. Utsikten er upåklagelig. Innbyggerne ser ut over byen og dalen på den andre siden.
ase 5
Bygd inn i fjellet. De fleste av husene i Alcala del Jucar er bygd inn i fjellet. 700 av landsbyens innbyggere bodde i slike bygninger. 

Gjennom byen renner elven Rio Jucar. I sentrum av byen er det laget et spektakulært vannspeil, med parkanlegg. Gamlebroen, som forbinder den ene siden til den andre, har en vakker arkitektonisk utforming. Den er så smal at det aller nødigst kan passere en bil der. Det er byens egne innbyggere som bruker denne broen. Da en liten Fiat 850 kom kjørende, måtte de gående gi plass for å la den passere.
ase 6

En mektig festning. Denne store og mektige festningen ligger på toppen av fjellet. Den ble bygget i det 12.-13.århundret.

Djevlegrotten har inngang fra ene siden. Ved å følge grottegangen kommer en til en restaurant, hvor det er himmelsk utsikt til dalen på den andre siden. Noe å tenke på ute ved Atlanterhavsveien. Her kunne en også ha sprengt seg inn i fjellet og hatt en restaurant, med en spektakulær utsikt av de sjeldne. Da kunne en ha skuet ut over havet i storm og stille og nytt de vakreste solnedganger en kan tenke seg.
ase 7

Lunsj. Spansk lunsj med kaffe, kald juice og ristet brød med hakket tomat, olje og krydder.

Spania har mange spennende ting å by på. Denne byen var så absolutt en reise verdt. Så er da den også blitt kalt en av Spanias vakreste landsbyer.
*ase 8
Blomster i karmen. Blomster i vinduskarmen er et kjent spansk innslag.