Demningen til Folland Vassverk i Averøy forsterkes kraftig i disse dager. Det er Mekvik maskin som har oppdraget, og det er kjørt oppover voldomme steinmengder til dette. Det er Norsk vassdrag og elektrisitetsvesen(NVE) som har forlangt demningen forsterket etter det som sies. 
kvi 1
Her oppe i Vassdalen forsterkes dammen som forsyner store deler av vestlige deler av Averøya med vann. ( Foto: Magnar Heggeset)
kvi 2
Gustad Maskin og Transport  har også transportert stein opp hit. De store plastringssteinene er hentet fra steinbruddet i Kristvika. (Foto. Magnar Heggeset)

kvi 3
Nå blir det ikke plass til mere vann her, da overløpet blir på samme nivå. (Foto: Magnar Heggeset)

Om vannverket

Averøy kommune drifter Folland vannverk som er ett av fire vannverk i kommunen. Vannkilden er Vassdalsvatnet.

Dagens forsyningsområde omfatter Kårvågområdet, Ildhusøya, Sandøya, Hasløya, Langøya, Tjønnøya, Honningsøya, Ramsøya, Henda og Flatset Vannverket har et hovedledningsnett på ca. 103 km. Ledningsnettet består i hovedsak av PVC- og PEH-ledninger. Siste rest av asbest-sementledningene, lagt ca. 1960, ble fjernet i 2014.

I Hendaområdet (Hendvarden) er det bygd et høydebasseng som har som hovedfunksjonen å sikre en stabil og sikker vannforsyning i ytre øyområder hvor den vannkrevende fiskeindustrien er etablert. Topp vannspeil i høydebassenget ligger på kote 58.30. Volumet er på 1000 m3.

Det er bygd en reserveforsyningsledning mellom Folland vannverk og Nordre Averøy Vannverk som gjør det mulig ved behov å overføre vann begge veier via en pumpestasjon på Flatset.

Vassdalsvatnet ligger i en gryte omkranset av Fagerfjellet, Gulltanna og Storknoken. Vanninntaket ligger på omtrent kote 342. Områdene rundt vatnet er klausulert slik at det er klare begrensinger på aktiviteten i nedslagsfeltet.

Vannbehandlingen ved Folland vannverk består av siling som forhindrer større partikler i å komme inn i behandlingsanlegget og desinfeksjon skjer med klorgass og UV.