rita 2

Denne ankom Kristiansund i løpet av uka her: M/S Svanaug Elise, (LLRD), ST-19-F 63 x 13 x 6m., hjemmehavn er Trondheim. Den er bygget ved A/S Eidesvik Skipsbyggeri, Urskedal i 2001 for rederiet Kolbjørn Ervik og sønner. De har kvote på lodde, makrell, sild og nordsjøsild. Den er designet av Vik-Sandvik og har en max./marsfart på 14,3/12,5 knop. (tekst/foto Håkon Bloch)
rita 1
"Rita" kontainerskip har vært innom her og gikk til Troms. Søndag er den på vei sørover igjen og skal til Averøy. ( Foto: Boa/BN)
rita 2d
Kristiansund Taubåtservice A/S sin lekter “Knusaren”, 40 x 12 m. står på slippen til Kristiansund Mekaniske Verksted A/S, (Mollan). Det er en arbeidslekter med 2 x hydraulic ankervinsjer og 2 x hydraulic capstaner.  Navnet har den etter at da Statens vegvesen eide den, var det montert et steinkuseverk ombod. Mye brukt i forndelse med fergekaibygging. (tekst/foto Håkon Bloch)
rita 5
M/S Fosenbulk, (LITN), 59,5 x 9,8 x 3,5 m.. Cargoskip/selvlosser med Trondheim som Hjemmehavn. Bygget ved Barmeijer Stroobo B.K, Nederland i 1979. Har tidligere hatt navnet  M/S RSC og M/S Hester og tidligere registrert utenom Norge. (tekst/foto Håkon Bloch) FOSENBULK HAVARI 2014