Den siste tiden er det funnet et stort tysk troppetransportskip utenfor Skagen i Danmark som det har vært søkt lenge etter. Det er danske museumsforbindelser som har funnet vraket av den tyske M/S " Pionier " som skulle til Fredikstad 2. september 1940  med soldater og annet personell som hadde vært heime på permisjon. 823 menn og kvinner var ombord. 338 omkom der 93 aldri ble funnet. 6.september 1940 ble det begravet 245 omkomne på kirkegården i Fredrikshavn. Det var den største ulykken til sjøs under krigen ved kysten av Danmark. 
pionier
Dette skipet er funnet på 177 meters dyp 15 sjømil ut fra Skagen. Undervannsroboter har sett at skipet ser ut til å ha blitt truffet av en torpedo.  Danske sjøfartsmuseer skal lage dokumentasjon slik at folk kan få se hva som skjedde her . Vraket blir liggende og blir  kategorisert som krigsgrav.( Foto: Ukjent)
pion
Det er også funnet en tysk ubåt av typen XXI  U-3523 som ble bombet og sank på 123 m dyp i samme havområde 6. mai 1945 . Den var antakelig på vei til Norge 3 dager før krigen var over . Det var en svært avansert ubåttype som kunne gå med 17,5 knop i neddykket tilstand og lade batterier uten å gå til overflaten. Alle 58 ombord omkom da et Liberatorfly kastet bomber som traff. En slik undervannsbåt er igjen og befinner seg som museumsbåt på sjøen i Tyskland, og er forløperen til moderne ubåtvåpen. ( SE UBÅTEN HER)

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her