Søndag 29.juli kl.12.00 ønsker Gamle Kvernes bygdemuseum velkommen til det tradisjonsrike Olsokstevne. Her åpner vi opp museet og fyller husa med liv. Det blir salg av rømmegrøt på plattingen og nybaka potetkaker rett fra takka i Ekkilsøystua, brød rett ut av bakerovnen i Gammelhurran og nysteika flatbrød og nykinna smør oppi Aspastabburet. I tillegg går det an å få seg en smak av både kleppsuppe og sildsuppe, for den som ønsker det. Det blir ljåslått og hesjing, vi skal prøve å få i gang noen gamle motorer, det blir musikk i bakkene, dyr på tunet, Averøy husflidslag stiller med aktiviteter for barna, kanskje noen kan å tinne river og vil sette seg ned med dette. Det blir mulig å prøve seg på karding og spinning i Strandhagenstua, og veven vil gå flittig. John Harry Kvalshaug vil også i år ta oss med ned til Prestegårdsnaustet for å fortelle historia om den gjenstanden i museets samling som nok har den mest dramatiske historien knyttet til seg; Kaarvaaggjeita. I år vil vi i tillegg få innblikk i livet i rorbua Gammelhurran, for her er det mye som har hendt oppigjennom, også dette svært dramatisk for mange. Delen om Gammelhurran blir fortalt av museets styreleder Brynjulv Røeggen, fra Røeggen der rorbua i sin tid stod.
Sjøavdelinga vil være åpen med flere aktiviteter også der. Mye trivelige folk fra hele regionen bruker det også å være, for til Olsokstevne er det ikke bare de lokale som sokner til.

plsokkk

Dette er årets største arrangement på Gamle Kvernes bygdemuseum og for å gjennomføre dette, trenger vi mange hender. Museet er så heldig å ha en stor gjeng med frivillige som stiller opp for at vi skal få til dette, og uten dem hadde ikke dette gått an. Vi er veldig takknemlig for all den positiviteten som de frivillige bringer med seg inn i arrangementet. Vi er stadig på utkikk etter nye frivillige som kan gå sammen med de som har vært med i mange år og som er godt kjent, slik at vi får til en sunn rekruttering. Her går mange generasjoner side om side, både når det kommer til grautkoking, potetkakebaking og annet, og museet håper vi kan bidra til å være en arena for å knytte generasjoner sammen og sørge for kunnskapsoverføring av tradisjonsmat- og håndverk (og generell livsvisdom). Olsokstevnet handler også om disse menneskemøtene.

Vi håper mange tar turen til Gamle Kvernes bygdemuseum på søndag. God mat og fokus på tradisjoner i vakre omgivelser – velkommen til årets Olsokstevne!

Før Olsokstevne på museet, er det Olsokmesse i Kvernes stavkirke kl.11.00. Ta turen til Kvernes kulturområde denne dagen!

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her