Junior Chamber International Kristiansund vil med prosjektet “Go` jul t aille” sette fokus på dem som ikke har det så bra i hverdagen, og spesielt gruer seg til høytider som julen.
Formålet med “Go’ jul t aille” er å gi positive opplevelser til brukerne av Nordmøre krisesenter i form av en underholdningspakke.  Det er mye global elendighet, som heldigvis får støtte og mye fokus, men vi må heller ikke glemme lokale utfordringer.

sec 1

Øyvind Width og Security Norway støtter brukerne av Nordmøre krisesenter (med 10.000 kr), her får han takk av Malgorzata Gontarz i JCI Kristiansund. (foto: ukjent)

Noen mennesker lever nemlig altfor lenge i en uholdbar situasjon i eget hjem, og mange av brukerne av krisesenteret flykter ifra alt de eier og har, og må starte å bygge opp livene sine på nytt. Det er viktig å bevisstgjøre alle som lever i vanskelige forhold om at det finnes et lokalt tilbud hos Nordmøre krisesenter.

Etter at JCI presenterte prosjektet for aktører i Kristiansund har mange nå gitt sitt bidrag til underholdningspakken, blant dem er Operaen, kinoen, Atlanterhavsbadet, Fun-Park bowling, Undine, COOP mega, Havnekontoret, Scandic og Security Norway for å nevne noen. Flere har meldt sin interesse og alle har gitt uttrykk for at det er et svært positivt tiltak.
sec 2

Det valgte styret i JCI Kristiansund for 2015 har alle gjort en strålende innsats med prosjektet, fra venstre: Malgorzata Gontarz (regnskapsfører EKONOR AS), påtroppende president Ivar Møst og prosjektleder i «Go` jul t aille» Linn Inger Angell (prosjektmedarbeider i Undine AS). (foto: Svein Andre Møst) I tillegg deltok Rita Lystad og Carina Meek i prosjektgruppa. 

Brukerne av krisesenteret opplever en tøff tid, og da er det veldig viktig å komme seg ut for å få noen positive opplevelser som hjelper de med å komme seg videre. At mange i Kristiansund viser at de bryr seg og støtter opp betyr også mye i seg selv.

Nordmøre krisesenter:

Arbeider etter prinsippet "Hjelp til selvhjelp". Det betyr at krisesenteret sammen med brukerne kan kartlegge deres utfordringer og hjelpe dem med å finne løsninger. Det er primært de selv som vet hvordan de har det og hva de trenger. Nordmøre krisesenter bistår med råd og veiledning for å øke innsikten og forståelse av her og nå, slik at de selv kan bedre sin livssituasjon. All veiledning foregår med ansatte som har lang erfaring med å hjelpe personer som er utsatt for vold i nære relasjoner. Man kan komme uten å bestille time på forhånd.
sec 3

Anne Nilsen, leder ved krisesenteret i Kristiansund.
 

JCI Kristiansund:

Frivillig organisasjon som utvikler unge ledere for å skape et bedre samfunn. JCI Kristiansund har i løpet av året vokst til å bli et av de tre største JCI-lokallag i Norge. Svein Andre Møst ifra Kristiansund er årets president.