Det  er mange her i byen og distriktet som har den legendariske Willys Jeep. Faktisk er Kristtiansund på topp når det gjelder antallet slike Jeep som ble produsert i et antall på rundt 300.000 i perioden 1941-1945 av Willys Overland Motors og Ford. Det var annen verdenskrig som framskaffet denne bilen.
jw 2
Her en kolonne med Jeep entusiaster i Dalabrekka forleden.(Foto: Ronny Mahle)
jw 1
Mye slags utstyr ble montert på disse Jeepene. Alt fra radio til våpen. Her et bilde som skaffet litt hodebry, og som Brunsvikanet sendte til de som driver på med slike biler. Det tok sin tid å finne ut, men et klokt hode i foreningen Historiske Militære Kjøretøyer fant ut at det var en mekanisk granatkaster av russisk opprinnelse fra 1944. Nå har noen funnet noe slikt i en låve her i landet får vi opplyst. Gamle norske låver i bygdene kan inneholde alt fra egg til atomvåpen hvis man leter.
jw 3
Ellers finnes det også endel Ford-løsninger på plassering av deler på dissen Jeepene. Noen mutrer sitter så teit til at man må teipe den fast til fingrene for i det hele tatt få montert saker og ting. Oppfinnsomheten er stor. (Foto: Ronny Mahle)