Torsdag kveld var det kåseri om fyr og fyrvesen i Skipsfartshistorisk sine lokaler på Loennechengården på Vågekaia. Inger Aasen fra Stavnesets Venner redegjorde for betydningen fyrene har hatt og er for kystfarten. 
hist 1
Bra oppmøte og alltid engasjerte tilhørere når det gjelder hav, skip og kystkultur i Norsk Skipsfartshistorisk Selskap Nordmøre.( Foto: Håkon Bloch)
hist 2
John Kuløy åpnet møtet med en forspørsel om foreningen kunne bidra med noe for pensjonister i forbindelse at mange blir sittende alene uten noe hobby når pensjonsalderen kommer. Det finnes midler for slikt på statlig nivå fortalte han. (Foto: Håkon Bloch)
hist 3
Inger Aasen fra Stavnesets Venner fortalte om fyrvesenet og særskilte fyr i våre farvann. En film ble også vist fram.(Foto: Bjørn Ove Angvik)
hist per
"Sailors", f.v Jan Gunnar nordskag og Olav Endal stilte opp og spilte kjente låter. Det var et meget populært innslag. De har holdt på i 25 år sammen.( Foto: Per Næsje)
hist 4
Deltagene fikk bilder innrammet fra Stavnes fyr i storm og stille som undertegnede har gitt til NSSN. F.v Inger Aasen, leder NSSN Jørgen Strand, Jan Gunnar Nordskag og Olav Endal. (Foto: B.O. Angvik)
hist 5
Jørgen Strand er en leder som alltid er til de grader engasjert og er interessant å høre på. Han er en stor organisator, og vittige tunger hentydet i går kveld at han skulle ha vært dirigent for et symfoniorkester. I så fall hadde det vel blitt noe i retningen som bildet under.(Foto: Bjørn Ove Angvik)
hist 7 drod 2