I år er det altså 200 år siden Riksforsamlingen på Eidsvoll, og i den forbindelse hadde konservator på Nordmøre Museum tatt turen til Kvernes Gamle Bygdemuseum for å fortelle litt rundt hva som skjedde en gangen, samt om nordmøringene som deltok på Eidsvoll-forsamlingen.
gru 1
Engasjert kåsør Odd Williamsen fra Nordmøre Museum hadde litt av hvert å berette, og så om hvordan valget av de som skulle være med fra Møre og Romsdal foregikk.
gru 3
Her de fire som deltok på¨Riksforsamlingen på Eidsvoll. Kjente navn i historien, som også har fått gater og steder oppkalt etter seg. Eneste unntaket er Georg Ulrich Wasmuth. Han ahr aldri offisielt fått noe stedsnavn eller gate , selv om det i lokalsamfunnet har hett Wasmuth-kulen, Wasmuth-havna. Det blir det forandring på i løpet av dette året.
gru 4
Bakken opp fra sundbåttilegget mot Baiutaveien på Innlandet skal offiseelt få navnet Wasmuth-bakken i år. Det skal være skolen på Innlandet som har arbeidet med dette.
gru 2
Etter kåseriet kom det en rekke spørsmål om diverse ting; da spesielt om stedsnavn og valgene i  de tre kommunene på Averøya.
gru 6
Håndfast bevis på jubileet i 1914, altså for 100 år siden. Jubileumsfat " Hundredaars Jubilæums Minde". Funnet av undertegnede på bossfyllingen i sjøen i Nerlandsdalen som var i drift fra 1913 til rundt midt på 1940 tallet. Veldig mye gammelt ligger der. Endog ting fra tidlig 1700 tallet som flaskefunn og bartekopp er funnet her. ( Foto: Bjørn O. Angvik)