Hvis moldenserne må reise til Kristiansund for å se på trafikk med oljenæringsrelaterte skip , må nok kristiansunderne reise andre veien for å beskue cruiseskipsflåten som reiser langs kysten. Her er forøvlig noen inntrykk fra nabobyen som holder på å stelle i stand sin 52 jassfestival.

 

gxl 3

 

Flott italiener la til på Storkaia i Molde ved 15:30 tiden mandag.Den var i alle fall registrert i Genova.
gxl 2
Ute på fritidsområdet på Retiro straks utenfor byen er det startet innsamling til St.Hansbål med paller. 
gxl 10

Fra den store båthavna i bydelen Tøndergård ikke langt fra bykjernen i Molde.
gxl 9
Rutebilstasjonsområdet med kontorene til MRF ( Fjord 1) som nå ser ut  til å forsvinne til Florø.
gxl 5
Gamle ærverdige Gimle Kafé er startet opp igjen etter konkursen på slutten av 2012.
gxl 6
Fra rutebilstasjonen og en av de store gassfergene som går til Furneset på Vestnes.
gxl 4
Her hadde de Larsons gale verden på bruktbokhandelen ved rutebilen. Wenche Horne fikk tak i flere bunker av innehaveren Linda Hustadrem som har drevet  i dette lokalet i13 år.
gxl 7
det skiftes tak på Molde Domkirke innviet 1957. På dette stedet har det vært 4 kirker siden 1661. Noen ble revet eller brant. Siste kirke som brant var i 1940, og det var kirken som ble innviet i 1887.
molde kirke
Her bygging av kirken i 1887. Den var prefabrikkert i Christiania, og ble fraktet til Molde og oppsatt. Budsjettet var på 98800,- kroner, og grunnstenen ble lagt ned 17.mai 1886. Tyskerne bombet også Molde i 1940, og kirka strøk med slik som i Kristiansund. Altertavlen og et trekors ble reddet, og står i en vegg i Domkirken i dag.
gxl 8
Norpower i Kristiansund har levert Molde Havnevesen sin arbeidsbåt.
gxl 11
Eldre hus litt opp for sentrum, Fannestrandsveien 2 holdes i stand. (Bilkameravideo/ Skjermdump)
gxl 13
I Molde hadde den tyske kriegsmarine hovedsete med sjøkommandanten for avsnittet. Denne bunkeren i Kl B / Ständig ligger i haugen på Moldegård var mulig regimentbunkeren for Molde. Den er avlåst og har alarm. Bunkeren har vært i bruk av militæret opp til våre dager, og er sikkert i veldig god stand.
gxl 12
Nå blir det bompenger i Molde by også for å utvide vegnettet. Kommer man vestfra gjennom Malmefjorden, kjører de fleste her gjennom den 2860 m lange Tustentunnelen. Den er nedbetalt i september 2014. ( Videosnutt fra Molde sentrum under)