TUBFRIM-kasse i din kommune

Tekst og foto Jan Arne Dammen

 

I over 80 år har TUBFRIM samlet inn brukte frimerker. Etterspørselen er stor, men det blir stadig tyngre å samle inn. Nå har 350 av landets 429 kommuner takket ja til å ha en innsamlingskasse.

Kommunen tar i mot

Etterspørselen etter frimerker er stor, men det blir stadig tyngre å samle inn nok og TUBFRIM trenger hjelp. Derfor er TUBFRIM takknemlige for at 350 av alle landets kommuner har takket ja til å ha en innsamlingskasse for brukte frimerker, prospektkort, telekort og andre plastkort i bankkort størrelse.
fri 5
Tubfrim har fått ja fra 350 kommuner om innsamlingskasser for brukte frimerke. Finnes det slike i Kristiansund?


- Tanken er at det skal bli enklere for alle landets innbyggere å sende frimerker til TUBFRIM. På hjemmesiden vår www.tubfrim.no ligger det en kommuneoversikt som viser hvilke kommuner som har inngått samarbeid med TUBFRIM. De fleste kommuner har plassert innsamlingskassen på Servicetorget eller resepsjonen i kommunen. De tar imot alt av frimerker, prospektkort og telekort, for videresending til oss, forteller daglig leder Kåre Myro.
fri 3
Dette er gull verdt for oss sier Kåre Myro i Tubfrim.

Lite med stor verdi

Mengden med post og bruk av frimerker minker for hvert år, men TUBFRIM klarer fortsatt å skape solide overskudd, noe fjorårets resultat viser. Men det er tungt og skaffe nok frimerker og TUBFRIM trenger vår hjelp, for at de kan hjelpe andre. Et lite brukt frimerke til TUBFRIM kan være med på å gi andre en bedre hverdag.

- Vi er takknemlig for alle frimerkene vi får inn. Om det er 5 eller 100, så vil vi gjerne ha dem. Det hadde vært svært hyggelig om vi sammen kunne klare å dele ut enda større beløp. Nå er det viktigere nå enn noen gang tidligere å ta vare på alle frimerkene fordi frimerkebruken i dag er mindre. Og en større hjelp til innsamling vil være helt avgjørende for TUBFRIM’S fremtid, sier Kåre Myro.
fri 1
Ikke hver dag det står et slikt lass med postsekker hos Tubfrim. Mye post går i dag elektronisk og frankeringsmaskiner i stedet for frimerker har gjort at mengden har minsket.

Hjemmebakte kaker

Mange hundre kilo med frimerker og kort samles inn i USA av organisasjonen Sons of Norway i samarbeid med Sjømannskirkene. Transport til Norge og Nesbyen besørges av Grieg Star Shipping og DSV Air & Sea.

- Den jobben som gjøres, fra frimerkene kommer inn og til jeg får beskjed om at båten er kommet til Norge er helt enorm. Uten alle disse gode hjelpere ville ett betydelig inntektsgrunnlag for TUBFRIM bli borte, sier Kåre og legger til at betalingen for transporten for et par paller med frimerker er noen hjemmebakte kaker til mannskapet på båten.

19 millioner kroner

Alt som kommer inn videreselges til frimerkehandlere, privatpersoner og samlere i mange land. Halvparten av overskuddet går til trivselstiltak for funksjonsfriske og funksjonshemmede barn og unge i Norge og den andre halvpart til bekjempelse av tuberkulose. I fjor ble kroner 650.000.- fordelt av Nasjonalforeningen for folkehelsen som eier av TUBFRIM. Siden starten i 1928 og fram til i dag så er det delt ut fantasiske 19 millioner kroner!
fri 2

Sirlig pakket i forskjellig pakker, blir frimerkene solgt over hele verden.


FB og netthandel

TUBFRIM har egen Facebook-side og slik håper de å spre informasjon og kunnskap til et bredere publikum.

- Alle våre TUBFRIM-venner er med å sprer budskapet om de brukte frimerkene som blir til hjelp for barn og unge i Norge. Kanskje vil flere få interesse av ha frimerkesamling som hobby også, sier han og legger til at TUBFRIM også har opprettet en netthandel.

Dette har ført til betydelig økning i kundemassen og en større etterspørsel etter TUBFRIMS produkter.

Se www.tubfrim.no