mai__liteInnlandet

  Vi har gleden av å stille ut den kjente kolorist Mai-Bente Bonnevies malerier på Arnulf Øverlands Galleri i Kristiansund. Ustillingsperioden 24.08.10 – 30.09.10.

 Vi lar kunstneren presentere seg selv med egne ord:

’Roussillon, den røde by i Frankrike. Et fargesjokk! Et møte som ble bestemmende for mitt liv med fargene. I et gap i jorden åpner det seg et syn i gult, rosa, rubinrødt, dyp magenta, blått, grønt, i lyse og mørke klanger. ”Solen krysser jorden” står det i gammel poesi, og i den minste lille stein der nede ligger regnbuens farger og lyser.

Det er denne naturens åpenbaring som kom til å forme meg som kolorist og ekspresjonist og som danner grunnlaget for mine malerier. Fargenes selvbærende betydning i samklang er det essensielle. Jeg ønsker å uttrykke fargenes visuelle og følelsesmessige kvaliteter i vakre, sære og nye sammenstillinger. Jeg inspireres av lyset, kraften og energien i fargene, det uforklarlige som er i alt liv.
mai_1
Mai-Bente Bonnevie foran ett av sine arbeider.Utstillingen åpner kl 18. tirsdag den 24. august. Velkommen skal alle være.

Rødt er ildens farge i gamle myter. Den røde farge, lidenskapens farge i spenning mellom livskraft og lidelse, liv og død. Det er i dette glødende feltet bildene mine blir til.

Den glødende massen i jorden indre er den røde Magmaen, menneskenes varmelegeme: ild som varmer, lyser, lever, men som også bryter ned, ødelegger og legger aske etter seg – ild som transformerer og gir mulighet til nytt liv.

Jeg er billedkunstner, feminist og fredsaktivist og mitt arbeid med visuelle og estetiske utfordringer avspeiler mitt politiske engasjement og en sterk interesse for kunstfilosofiske og eksistensielle temaer. Kloden er blitt en ”nervøs kule”. Krakelerer, skjelver og krymper seg. Freser fram i tyfoner og tsunamier. Svar på menneskenes brutale framferd og militarismens herjinger? Bare en liten brøkdel av jordens atomarsenal, det som påstås å skulle sikre oss, kan ta livet av alle jordens mennesker. Tilværelsen på denne tynne jordskorpen er blitt skjør og gjennomsiktig. Tap av tilhørighet, savn av menneskelighet, kjærlighet. Atomiserte samfunn.

Dette er vår virkelighet. Dette er mitt indre trykk. Dette vil jeg gi form nå.’

-Mai-Bente Bonnevie                                        

 Om vi kan være behjelpelig med mer informasjon, vennligst kontakt Anne Brit Tømmervåg, Galleri Direktør på mobilnummer 90 80 74 30.