ale_litInnviet i dag

Allanengen Folkeskole som den opprinnelig het, er 90 år. Idag ble den overlevert oppusset fra Brødrene Røsand .Da slipper vaktmester Martin Hagen og tømme bøtter mer på mørkloftet  fra et lekk tak.
ale_1_a
Ordfører Per Kristian Øien holdt en tale og gratulerte alle med den nyoppussede skolen. Vi har tatt vedlikeholdet av denne tradisjonsrike skolen på alvor, og dette er en gledens dag for Alanengen slo han fast.
ale_1
Klokken 10:37 ble snoren klippet. F.v vaktmester Martin Hagen, ordfører Per Kristian Øien, elevsformann Sindre Bævre og rektor Steinar Veiset.
ale_3
Roald Rødsand fra Rausainn Bigg informerte om arbeidet som har gått uten uhell, Videre Sindre Bævre som har fått blomster fra ordfører Øien. Til høyre rektor Steinar Veiset. Rødasnd fikk også skryt av ansatte inne i korridorene for den ryddighet som har hersket på arbeidsplassen, Intet slengt verktøy og rot i det hele tatt.
ale_4_bn
Mange hadde møtt fram til innvielsen ,og både foreldre og kommunens ledelse var på plass.

ale_5_b
Det er skikkelige materialer som er brukt . Her kobber-renner slik det opprinnelig var i 1919.
ale_5
Det var laget en DVD av en elevforestilling og en jubileumsavis som elevene solgte inne i skolen.
ale_6
Vi tar med for de som erindrer det forhatte venteværelser til skoletannlegen slik det ser ut i dag. Knaggene for klær er orginal og likeså ovnen på gulvet.Her var det nerver og gråt ut og gikk i mange år.
ale_7
Innenfor ventet skoletannlege Victor Langseth med slikt forferdelig utstyr og historier om blå kaniner for å lette på all angst og redsel.
allaneng_1940
Allanengen i mai 1940 .Taket er brent vekk av brannbomber. Vi skimter også en tysk vaktpost utenfor porten.Det henger soldatklær til tørk i etasjene. Det var i tidlig i 1942 at de offisielt konfiskerte deler av skolen til innkvartering av soldater. Dette førte med seg at elever ofte måtte ha undervisning andre plasser som f.eks Festiviteten og endog helt inne på Innlandet.
ala_krig
For 67 år siden, i 1942. Tyskerne marsjerer ut fra skolen med en avdød offiser som de hadde stått æresvakt over ute i skolegården. Allangenen Folkeskole har egentlig litt av en historie gjennom 90 år.