noo_lite.jpgSpesialoppdrag

Noomas ROV avdeling har i natt vært ute med "Skandi Seven" for å teste HIV-kompensering av den enorme krana ombord. Denne krana  kompenserer for bølger og slingring, og det ble senket et lodd 100 meter ned i havet.  Noomas hadde med ROV som skulle se om loddet stor stille selv og det var stor sjø, og oppdraget var vellykket. Det var et skikkelig uvær uti i havet i natt , blir vi fortalt.

noo_1.jpg
 Noomas ROV manager Øystein Blåsvær(t.v) og ROv-supervisor Lars Eidsmoen med den fjernstyrte farkosten som kan gå ned til 1000 meters dyp.-Det var et skikkelig uvær i natt med slingring, men krana kompenserte for dette,-sier Blåsvær.
noo_2.jpg
Her er Noomas ROV en. Den har sonar og flere bildesystemer. Den kan også sende trådløst bilder opp til kranføreren. At en slik er stasjonert i nærheten av Kristiansund, er en stor fordel i forbindelse med eventuelle redningsaksjoner og annet. Ellers sjekkes lodd på oppdrettsanlegg med denne, eller spyling av oppdrettsnøter kan også utføres.
noo_3a.jpg
Det er en voldsom kran ombord i nye "Skandi Seven". At lasten som henger på krana ikke omtrent rører seg når skipet hundses opp og ned av storhavet, er litt av et system.
noo_4.jpg
Inne i kontrollrommet for skipets egne ROV utstyr. Det er så nytt dette her at det ikke er er i funksjon riktig ennå.
noo_3.jpg
Lars Eidsmoen(t.v) og Øystein Blåsvær i kontrollrommet for ROV på "Skandi Seven".
noo_5.jpg
Det var ikke måte på til fin messe ombord, men så er det mange som jobber ombord her også. Antagelig er det 60-70 personer som skal ha mat til forskjellige tider.
noo_6.jpg
Siste nytt på ROV fronten er koblingsbokser fylt med olje der en trykk.kompensator lager samme trykk inni som utenpå på flere hundre meters dyp. Kameraene kan snues mot disse boksene for å se at alt fungerer som det skal.

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her