nom_l.jpgNy stor ROV i hus

Dykkerfirmaet Noomas er det ledende i Midt-Norge på proffe dykkertjenester. I disse dager har de anskaffet en ny stor ROV som kan operere på veldig store dyp. Vi snakker her fra overflaten og ned til 1200 meter. ROVén skal inspisere fester for laksenøter, men kan også bli brukt i søk hvis noe skal hende. Den er utstyrt med avanseret video og stillbildekamera, gripearmer og sonar. Alt kan styres fra overflaten, og er et verktøy som må være uunnværlig for denne type arbeid langt nede i havet.

nom_1.jpg
Daglig leder i Noomas Victor Jensen (t.v) og avdelingsleder på Norsk Undervanns Intervensjon(NUI) i Bergen Øystein Blåsvær ,har vært og gitt tips i forbindelse med anskaffelsen.

nom_2.jpg
Noomas holder til i Melkvika og har 5 båter og 25 mann som drar rundt på dykkertjenester her på Nordvestlandet. Avedelingen har virkeområde fra Stadt til Namsos, og nå blir altså utstyret suppelert med en avansert ROV som mestrer store dyp. Ankere til oppdrett på Nordmøre kan ligge ned til 300 meter, sier daglig leder Victor Jensen til BN.

nom_fege.jpg
Her er arkivbilde da Noomas holder på med tetting av "Bjørnsund" som gikk på land på Innlandet.NOOMAS Kristiansund link

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her