Natten til 8 november 1907, kl 04:00 ble det slått brannalarm. Nattevakten hadde oppdaget at det brente ved byens første Grand Hotell og mer enn 300 menn kom raskt til stede, inkludert 5 fra sjødampsprøyta. Brannen som hadde startet i hotellets vedbu, og spredte seg svært raskt, og det ble snart klart at det store trekomplekset ikke sto til å redde. Vannverk av noe med kapasitet var ikke bygd ennå til brannslukking.  2 mennesker mistet livet i brannen, og det var søstrene Anna og Augusta Sørensen som drev motehandel i første etasje av Hotellet.
1907 1 kopi
Grand Hotell brenner 8. november 1907. En slik brann i trehusbebyggelse på den tid var svært alvorlig. Pilen viser hvor søsterene Sørensen som omkom bodde. Etter 3 timer var det bare aske igjen av dette store bygningskomplekset, men ilden spredte seg ikke. (Foto: Knut Kristiansen)
1907 2

Den flotte trebygningen utført i sveitserstil rundt 1892 (?) ble raskt slukt av flammene og brandt helt ned.(Foto: Knut Kristiansen)
1907 3
Og et av bildene viser en fin kopi av hotellet i Lego. Ikke lenge etter brannen besluttet eieren Nils Nilsen å bygge et nytt Hotell  som sto ferdig januar 1909,  dette hotellet brandt ned 28 . april 1940 under tyskernes bombing av Kristiansund.(Foto fra Knut Kristiansen)
1907 bb
Her Grand Hotell som ble ødelagt i løpet av dagen 28. april 1940. Det første som tok fyr var en brygge nede på kaia der kafeen Havnekontoret ex Onkel er i dag. 

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her