Det er gjort klar for nytt dekke på den rundt 200 meter lange Smenesmoloen ut til Roholmen i Averøy  der naustene og anlegget til småbåthavna ligger. Moloen og dette anlegget var en gavepakke fra Statens vegvesen i forbindelse med lavbru inn til kaiene i Kårvåg under byggingen av Atlanterhavsveien. Det ble derfor dypvannkaier , industriområde og småbåthavn her som kompensasjon. Averøya betalte  80.000 kroner for et anlegg som dengang  var verd  4 millioner i 1988.

smenes bn

Her på den om lag 200 m lange moloen skal det legges et 10 cm tykt betongdekke og armering på veien ut til Roholmen og naustene i bakgrunnen. Litt over 60 kubikkmeter kan det snart bli. ( BN) 

smenes 72

Slik så det ut i Smenessundet før man tenkte på noe småbåthavn. Bildet er fra 1972. Etter hvert fra 1990 ble det en skikkelig havn her for småbåter og større skip med lun havn mot de verste vindretninger. ( Kartverket) 

smenes ord

1988: Ordfører Leif H.Kongshaug ( t.v) og formann i Atlanterhavsveien Halstein Stene strålende fornøyd med det de fikk Statens vegvesen med på her som kompensasjon for at de stengte sundet ved Kuholmen for større båter inn til Kårvåg. ( Nasjonalbiblioteket)