idff 1

Sunnmørsfirmaet Maritime Partner skal i 2025 og 2025 levere 3 slike nye patruljebåter ombord i fartøyer i den indre kystvakt. Senere skal ytterligere 2 leveres til forsvaret. De heter Sjøbjørn 38. Firmaet  produserer spesialbåter for mange oppgaver, og er representert i 17 land med agenturer. ( Foto: Maritime Partner)

idff 2

Det skal opprettes et register her i landet som skal nedtegne alle meldte hval, sel og hvalross  som driver i land på vår lange kystlinje. Det er Havforsknigsinstituttet som står bak, så dette skal meldes dit. Ofte er det Kystvaktskip som fjerner slike kadavere som her ved Atlanterhavsveien for en tid tilbake. ( Arkiv Brunsvikanet) 
stad skipstunnel inne i tunnelen 2 2

Ellers skal Stad skipstunnel ut på anbud nå i oktober. Det er en verdensunik tunnel for skip som er 1,7 km lang og som er 50 meter høy og 36 meter bred. Skip på størrelse med hurtigrutene og kystruten kan passere her ved uvær utenfor Stadtlandet.  Pris på prosjektet er i overkant av 5000 mill( 5 mld) kroner. Oppstart er beregnet til 2025/2026 med byggetid rundt 5 år. ( Foto: Kystverket)