Tirsdag den 30.november 1937 skjedde en dramatisk skipskollisjon  i Sørsundet i Kristiansund mellom to rutebåter. En privateid større skyssbåt og et av skipene til Møre Fylke Ruteselskap. At ingen omkom da skyssbåten gikk til bunns er et under. 
blakstad 1

Her er skyssbåten " Sørfjord" som var eid av Jens Strøm Blakstad og som drev skyssbåtservice på Nordmørsfjordene. Båten var bygd i 1908 på Sørlandet, og ble innkjøpt til Batnfjorden i 1932. Det var 32 personer ombord da ulykken skjedde kl 17 denne dagen i 1937 da båten skulle fra byen og innover fjorden. (Foto: Risør sjømannsforening)

blakstad 2

DS" Nordmøre" kom innover mot Sørsundet og braket sammen med " Sørfjord" etter feilnavigering fra skyssbåten i mørket. Mange havnet i sjøen da  " Sørfjord" gikk til bunns. En lettbåt som hang bak ble derimot på overflaten, og denne  reddet opp de som svømte rundt blandt vrakgodset. En 18 åring uten noen særlig kjennskap til navigasjon stod  tilfeldig til rors da ulykken skjedde. Det ble en stor sjøforklaring over flere dager, men noe særlig kom ikke ut av dette. Et forelegg på 25 kroner for båteier var det som  ble utgangen. ( Digitalmuseum) 

blakstad 5


blakstad 3

Skyssbåten havnet på 54 meters dyp, og bergningsselskap prøvde å få den opp, men den lå før nære et undervannsberg. Noe vaier eller trosse rundt vraket fikk de ikke til. Bud og Hustad var assurandør, men båten var underassurert. Så her ble den liggende. ( Gule kart)