Her seiler  redningsskøyta RS " Stavanger" i 2009  ut Vågen forbi den gamle  stasjonen til Redningsskøytene i brygga bak.  er bygget i 1901 av Colin Archer på Tollerodden i Larvik til Redningsselskapet som redningsskøyte. "STAVANGER " ble stasjonert i Titran på Frøya på Nordvestlandet utenfor Kristiansund i etterkant av at 140 fiskere døde i løpet av ett døgn i et forferdelig uvær som har blitt kalt Titran-ulykken. Tragedien inntraff natt til 14. oktober 1899 som en følge av et uvær som kom overraskende på fiskerne mens de var ute på fiskebankene. 

stavanger 2008

Skøyta gikk ut av tjeneste i 1939 og ble solgt. I 1997 ønsket Redningsselskapet og etablere et RS-museum med en redningsskøyte i hus som et referanseeksemplar for selskapets tidlige historie. Båten ble løftet på land på Bygdøy, Norsk  Sjøfartsmuseum, men de mistet interessen og det ble masse fram og tilbake med fartøyinteresserte på Østlandet. Endskapen er visst Kystkultursenter  Risør i området den  ble bygd. 
stav 1911

Kristiansund Vågen 1911 der " RS " Stavanger" var innom for kontroll og verkstedopphold. Risør kystkultursenter   blir en flott løsning for bevaringen av STAVANGER som et av de viktigste referanseeksemplarer av redningsskøytene og håndverket fra den tiden.( Foto: Redningsselskapet)