En del av den harde kjerne i Kristiansund Dykkerklubb er ofte i havet når de har anledning. Klubben ble stiftet i 1965, og har eget klubbhus i Strandgata på Gomalandet . Nå midt i desember er sikten enkelte steder veldig bra. Forleden var de inne på Brattøya i Frei en tur med foto og videoutstyr. 
ingebr

Ingebrigt R. Arnøy tar en titt på en kronemanet som kom svømmende. er en dypvannsart som trives i norske fjorder. Den kan forekomme i noe antall i enkelte områder, og kan ta seg en tur til overflaten om natten. beveger seg flere hundre meter opp gjennom vannlagene om natten på jakt etter føde, for så å synke ned i dypet når dagslyset kommer. Lyset er nemlig skadelig for denne arten. (Stillbilde fra video Tor Jan Sevaldsen, KDK)

 yng

Samtidig tar vi med et foto som neste år er 50 år gammelt fra en uv-jaktgjeng . Kristiansund Sjøsportsenter (Alf Egil Weiseth) arrangerte  flere uv-jaktkonkurransen i på 1970 tallet. Bildet er tatt ute i Laksvågen i Karihola 1974, og bak fra venstre er Yngvar Andresen, Thomas Kjønnø og Geir Monsen. Foran f.v Nils Aukan, Olav Waage, Svein Møst, Per Erling Eide og Karl Olsen. Ukjent er han med handa foran ansiktet.( Foto: Ukjent)