Da er det klart at avgjørelsen om anbud på ny brannstasjon skal komme medio oktober , Tomta er ryddet under Nordsundbrua på Gomalandet. Kaia til beredskapsbåten til KBV er ferdig. Det har vært veldig mye om og men vedrørende denne saken. Under tar vi en titt på utstyret til brannfolk midt på 1950 tallet.
kbv 53

Slik så brannfolk ut i Kristiansund for 70 år siden. Regnjakker og aluminiumshjelmer. Bildet er fra Oslo, men kunne like godt vært utafor brannvakta i Kristiansund. Bilene er lik ; Volvo mannskapsvogn her...KBV hadde en lik Ford som ble museal i 1984. Stigebilen er en GMC fra 1948 med Magirius stige. I Kristiansund ble den skiftet ut i 1977. ( Digital museum)

kbv 79 rot

Bilene er tatt vare på i motsetning til mange andre brannvesen .Her Tor Ove Rød med Forden fra 1956 t.v. og GMC stigebilen far 1948. Brannuseet i Kristiansund har en utrolig samling tross at byen gikk opp i flammer 1940.  Siste de har fått anskaffet er  siste bensinbilen de hadde; en International 1971 modell. ( Foto: KBV Brannmuseum)