Kan det gamle skolehuset Varde på Bruhagen  hjelpe Averøy med å blåse liv i kommunesenteret sitt? Et innovasjonsteam skal hjelpe kommunen med å finne ut av dette.  Varde er navnet på en stor, gul trebygning som ruver over Bruhagen, kommunesenteret i Averøy. Et viktig kulturminne som dessverre har sett sine bedre dager, trass flere velmente redningsforsøk.

 Averøy kommune ønsker derfor en mer metodisk tilnærming for å revitalisere Varde. De vil dessuten gjøre den gamle bygdeskolen til en veiviser i arbeidet med å utvikle Bruhagen som et bærekraftig lokalsamfunn ifølge en pressemelding.
haus varde

Innovasjonsteamet som kommunen har plukket ut består av Natural State, Sol-is arkitekter, romsdalsbaserte AN:NA design og Growlab. De vant oppdraget i hard konkurranse med tilbydere fra hele landet. Nå mottar de 400 000 kroner i støtte fra Gnist-programmet. 

Varde er navnet på en stor, gul trebygning som ruver over Bruhagen, kommunesenteret i Averøy. Et viktig kulturminne som dessverre har sett sine bedre dager, trass flere velmente redningsforsøk. Averøy kommune ønsker derfor en mer metodisk tilnærming for å revitalisere Varde. De vil dessuten gjøre den gamle bygdeskolen til en veiviser i arbeidet med å utvikle Bruhagen som et bærekraftig lokalsamfunn. ( Foto:Arkiv Brunsvika net)