holla nordst

Gamle ærverdige " Nordstjernen" var innom Kristiansund på sin reise mot Svalbard.  Den ble bygget for Hurtigrutens kystflåte i 1956, og gjennomgikk en omfattende modernisering i 2000 for eksklusiv seiling i Arktis. I dag frakter hun oppdagere og eventyrere i farvannet rundt Spitsbergen. Ute på dekk får man sjansen til å oppleve nærkontakt med havet of Arktis. Ettersom store deler av dekkområdene er tildekket, kan du være ute selv i dårlig vær. Her innom Nordlandet i dag. ( Foto: Roy Kangas)

holla inn

"Berge Jebel Jais" inngående og fikk ombord los  fra Vila de Conde i Brasil til ankring på Freifjorden med oksid. Den skal ligge til søndag før den seiler inn Sunndalfjorden til aluminiumsverket Hydro Sunndal.( Foto: Geir Tøvik)

holla vester

M/S " Vesterålen" er de eldste av hurtigruteskipene i vanlig rute og var sørgående torsdag. Den er bygd i 1983, og fikk ny lugar og serviceseksjon akter etter hvert. ( Foto: Leif Magne Andersen)

holla ut

"Aasheim" utgående fra smelteverket på Holla i Hemne til Vestlandet og kvittet seg med losen ute i Griphølen.  Hovedregelen er at alle fartøy på 70 meter eller mer og passasjerfartøy på 50 meter eller mer er lospliktige når de er underveis i farvann innenfor grunnlinjen.   ( Foto: Geir Tøvik)