Moderne hvalfangst i Sørishavet
Torsdag kveld er det klart for et nytt møte i Norsk Skipsfartshistorisk Selskap Nordmøre. Foredragsholderen er Tore Simonsen fra Tønsberg. Som 15-åring dro han til Sandefjord. Sandefjordturen førte til fem spennende sesonger på hvalbåt i Sørishavet.
hvaler 1
Han var på KOS 49, som i en årrekke leverte til hvalkokeriene Kosmos III og IV, og han vil fortelle om hvorledes en sesong på enhvalbåt i Sørishavet kunne fortone seg i kampen om hvalen, hvalkjøttet og hvaloljen.Senere skulle det bli skolegang, utenriksfart og kaptein på beredskapsbåt i Nordsjøen. Det skulle etter hvert bli mer enn 30 års engasjement rundt aktivitetene i Nordsjøen. ( Foto via Ragnar Iversen, Larvik)
.hvaler 23
Vel møtt til et spennende og meget interessant foredrag, hvor hovedvekten knyttes til livet i Sørishavet og betydningen av hva hvalfangsten fikk å si for en gryende velstand i Norge, men også utviklingen og betydningen rundt aktiviteter og installasjoner i Nordsjøen. Som vanlig er det fri entré for medlemmer i foreningen. Andre må betale kr. 100 for å følge møtet.
Dørene i ”Skipshistorisk” i Loennechengården åpnes klokken 18 og møtet starter klokken 19.