Torsdag kveld er det klart for årets siste åpne møte i Norsk Skipsfartshistorisk Selskap Nordmøre.
Temaet er glimt fra innholdet i den siste årboka fra Nordmøre Museum. Denne gang er det to på ”podiet” framme i lokalet: Virginia Bertani og Odd W. Williamsen. Bertani kommer for første gang, Williamsen sannsynligvis for siste gang.

oddw

Odd Williamsen holder foredrag i Loennechengården i lokalene til Skiåpsfartshistorisk i kveld tordag den 24.november. 
Når årboka for 2023 kommer på markedet er nok Odd W. Williamsen gått over i pensjonistenes rekker.
Under overskriften ”Marinert klippfisk til lunch i steinbruddet” forteller Bertani om klippfiskens betydning som matrett i marmordistriktet Carrara i Italia. Hun kommer inn på arbeidernes kosthold, der Kristiansund spiller en viktig rolle. De to største byene i Carraradistriktet importerte i 1887 til sammen 1520 tonn norsk klippfisk. Der var det også klippfisk til kvelds – og i barer. I barene lå, som snacks og til fri bruk, salt uvannet klippfisk. Slik blir man tørst av. Odd W. Williamsen stiller i ”Skipper’n-skjorte. Ikke uten grunn. Et spørsmål ligger i
luften: Solgte ”Popeye” klippfisk? Museets årbok er innholdsrik, litt for enhver smak. Spennende er historien om
”Fogden, Heidehåla og Stormarja”, om fogden i Nordmøre, Johan A. C. Johnsen. Fogden eide den store eiendommen ved Lyhsallmenningen på Kirklandet og han var siste norske eier av N. H. Knudtzons kjente bark ”Marie”. Men konkurs ble det og fangenr. fikk ex-fogden tildelt i Botsfengselet når han ankom dit 23. januar 1895. Som vanlig er det fri entré for medlemmer som har sine kontingentforhold i orden.
Andre må betale kr. 100 for å følge møtet. Dørene i ”Skipshistorisk” i Loennechengården åpnes klokken 18 og møtet starter klokken 19.