Forfatter Aage G. Sivertsen fra Kristiansund fylte  biblioteket i kveld da han redegjorde for arbeidet med boken sin om Rinnanbanden som fikk navnet etter krigen i samband med rettergangen. Sonderabteiling Lola var navnet på denne avdelingen som jobbet for Gestapo, De frammøtte fikk høre Rinnans framgangsmåte som var meget finurlig og troverdig for å samle info om motstandere av okkupantene. 

aage 3

Fra Biblioteket i kveld der forsamlinge fikk høre bruddstykker fra arbeidet med boken og noen historier. Det var også omtale av de  3 fra Kristiansund som deltok i organisasjonen der Henry Oliver Rinnan var leder. På grunn av arrangementets popularitet og at det ble fullbooket, hadde Industrivideo (tidligere Studio 400) ved Heine Schjølberg i samarbeid med KSU•NO valgt å strømme dette arrangementet . ( BN foto)

aage 4

Det var også anledning å spørre om ting fra innsamlingen og utgivelsen av boken. Aage Sivertsen skrev også bok om Rinnan i 1995, men Riksarkivet åpnet for innsyn i Landssvikoppgjøret etter det, og da kom gjerne helt nye opplysninger fram. ( Foto BN)

aage 1

Aage G. Sivertsen signerer bok til Reidun Swan fra Brunsvika.( Foto: BN)

aage hen