Klokken 0928 fikk Hovedredningssentralen Nord-Norge inn en bekymringsmelding om en sjark som i henhold til AIS-tracking lå stille omlag 1.5 NM (2,7 km) nord av Gamvik på Nordkyn-halvøya. Den hadde ligget stille siden like før klokka 04 i dag, og det var et unaturlig område å ligge i.

Kystradio Nord fikk ikke kontakt med båten, og redningsskøyta Peter Henry von Koss ble sendt ut fra Mehamn for å sjekke saken. Det ble også sendt en brøytebil til området ved Slettnes fyr for å observere derfra.

gam

Redningsenheter har funnet en sjark oppe ved land og søker etter to personer. ( Foto: Redningsselskapet/ Marine Traffic)

Klokken 1000 ble Sea King utalarmert fra Banak for å delta i søket, og rundt klokken 1120 meldte de om funn. Den savnede båten er identifisert, og ligger på land like sør av den sist kjente posisjonen.

Det foregår fortsatt søk etter overlevende. Det er 20 knops vind fra nord og til dels tette snøbyger i området, med 3 m brottsjø ved land. Terrenget ved land er bratt og utilgjengelig, og søkeforholdene er generelt vanskelige.( Kilde HRS Nordnorge) Oppdatert NRK Troms/Finnmark kl 19

 

 

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her