I24EFB7A2 1609 470F 95D7 BBE31689EFAB

Torsdag kveld er det nytt kåseri innen den maritime historien i lokalene til Norsk skipsfartshistorisk selskap Nordmøre i deres flotte lokaler på Vågekaia klokken 18. Aktuelt emne innen skipsfart i kveld også.

Torsdag kveld kommer Max Ingar Mørk fra Molde til Skiphistorisk Selskap med foredraget ”Sverre Sivertsen – kaptein i Northraship under WW2”. Sverre Sivertsen fra Vevang, for øvrig foredragsholderens svigerfar, hadde sin første tur til sjøs allerede som 14-åring. Da debuterte han som kokk på en av sin fars ekspedisjonsfartøyer når skipet dro nordover for sildesalting. Senere skulle det bli utenriksfart, avbrutt med styrmannsskoleeksamen i Kristiansund i 1926.

For 10 år siden kom Sivertsens fortellinger fra hans lange liv til sjøs mellom to permer: ”En krevende vakt. En krigsseilers nedtegnelser” og med kveldens foredragsholder sentral i utgivelsen.

Gjennom foredraget får vi følge Sivertsen gjennom en spennende ungdomstid fra å bli arrestert for våpensmugling på Cuba til å gå ”på loffen” i Amerika.

I oktober 1939 forlot han Norge. Det skulle bli januar 1946 før han igjen fikk norsk jord under føttene. Gjennom disse årene hadde skipene han førte gått i konvoifart på Midtøsten og dehadde gått på Sør-Afrika og India. I 1942 var det konvoifart over Atlanterhavet og påfølgende år var Murmansk destinasjon.

Vel møtt til en interessant presentasjon rundt en av de norske sjøkapteinene som seilte i Nortraship under den andre verdenskrig.

Som vanlig er det åpent for alle og fri entré.

Dørene i Loennechengården åpnes klokken 18 og møtet starter klokken 19.

 

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her