Historien om et skip som fraktebåt, fiskebåt, som krigshelt og smugler og fram til dagens seilskip Per Inge Drågen står torsdag kveld for foredraget i Skipshistorisk Selskap sinelokaler i Loennechengården i Vågeveien.Drågen vil følge frakteskuta ms Harøsund fra den ble bygget som ren fraktebåt i 1917og fram til i dag hvor den framstår som seilskipet Ariel med Dalarø i Sverige som hjemmehavn.
Dette er en historie om et skip som fraktebåt, fiskebåt, som krigshelt og smugler og fram til dagens seilskip hvor formålet med dagens drift er å fungere som arbeidsplass for arbeidsløse ungdommer og for ungdommer med særskilte behov. Fram til 1923 hørte skipet hjemme i Harøysund med Harøysund Fiskerikompani A/S som eier, deretter hadde den hjemmehavn ved Strømsholmen på Atlanterhavsveien før Utheimfamilien på Kårvåg kjøpte den i 1938. Her fikk den etter hvert nytt navn, Holmen.
29. april 1940, under bombingen av Kristiansund, deltok Holmen sammen med seks andre skøyter i evakuering av pasientene ved Kristiansund Sykehus I alt var det 45 pasienter ved sykehuset, om lag halvparten av disse ble fraktet på bårer gjennom det tidligere slakterianlegget og ned den bratte skråningen til Sørsundet hvor det den gang sto en liten kai. Sykehuset hadde ikke Genferflagg til alle skøytene og Holmen seilte uten. På turen mot kaia på Kvisvik i Straumsnes (sykehuset ble etablert i bedehuset på Grimstad) ble skipet beskutt, uten av noen ble såret, men skipper Nils Utheim opplevde at det gikk en kule gjennom buksebeinet på kjeledressen hans. I 1948 ble Holmen solgt til Samuel og Kristian Lysø, også på Averøy, før den i 1955 fikk 10 års eierskap hos Edvard og Bjarne Drågen på Ersholmen i Bud. I 1977 lå Holmen sunket utenfor Arendal. To svensker kjøpte skipet, fikk det hevet, restaurert og rigget som seilbåt. Her fikk den det navnet den bærer i dag; Ariel. Lokalene er åpne fra klokken 18 og møtet starter klokken 19. Det er fri entré og adgang for alle.