Det er offisielle åpning av Kulturstien på Vevang lørdag kveld kl 19.00 den 11. sept og søndag den 12. sept fra Kl 12.00 med et rikt program og mye kjekt for barn på søndag. Se mer på plakat i artikkel.
kvv 3
Glimt fra Kulturstien som er veier og annet fra butikken mot Vevang kystfort fra krigstiden. Her  stein med inskripsjon og diverse  benker og treskulpturer. ( Foto: Stftelsen)
kvv 2

Litt om Prosjektet; Stiftelsen Steinløftet er en frivillig organisasjon som har arbeidet siden høsten 2020 med opparbeidelse av en innholdsrik tursti på Vevang, med tilknytning til Kystfortet med panoramautsikt til Hustadvika. Nå er vi i innspurten til den offisielle åpningen og mange er med på dugnad for å få området ferdig til åpningen 
Langs stien blir det små opplevelser med interaktive og lærerike figurer/skulpturer, steiner med visdomsord og sitat som er oppløftende og motiverende for barn, unge og voksne. Vi ønsker å skape turglede gjennom å tilføre opplevelser, aktiviteter og læring på veien. 
Kulturstien vil ha en verdi for lokalsamfunnet, kommunen, regionen og fylket. Den skal utvikles videre med steiner med dikt og skulpturer og interaktiv kunst hvert år. 
Vevang er strategisk plassert ved Atlanterhavsveien, der også mange fra hele området og fra nabokommunene og turister valfarter. Da vil det være kjærkomment med et lite pustestopp, svinge av og rusle en tur i vakker natur, sitte å betrakte utsikten mot Hustadvika og storhavet, filosofere litt ved vannliljedammen, raste og oppleve kunst og historie på veien opp mot Krigsminneanlegget og bunkerne mot vest. 
Området er allerede blitt populært for turgåere og familier. Vi vil utvikle dette fremover i tid til å kunne ta imot grupper av skolebarn, handicappede, og guide små grupper, fortelle om kunsten og de lokale historiene fra krigen, slik at de ikke blir glemt. 
Stien som snor seg mellom bergknauser, skogholt og høyder med flott utsikt mot storhavet Hustadvika og Atlanterhavsveien. Områdene og selve stien ble i grove trekk ferdig opparbeidet våren og sommer 2021 med en stor dugnadsinnsats fra lokalbefolkningen. Nå forberedes det for å få klargjøre til åpningsarrangementet lørdag den 11 sept.
kvv 4
Det er gjort et stort dugnadsarbeid oppe på fortet i bygda. ( Foto. Boa/BN)
I skogen er det lunt og stemningsfullt, med et naturlig amfi blir dette den perfekte ramme for arrangementet til innvielsen av Kulturstien den 11 og 12 September 2021. 
 Stien er allerede flittig brukt av lokalbefolkningen som gleder seg over at det ``Skjer noe på Vevang``, noe som fremhever bygda og gir den stolthet.     Da Vevang barneskole ble lagt ned i 2018 og elever flyttet, følte mange en stor frustrasjon og var redd for at bygda ble et stebarn i utkanten av kommunen der ingen ting skjedde. Også nærbutikken har vært truet av nedleggelse flere ganger. Denne våren ser innehaver av butikken at folk stopper, går tur på stien og handler litt i butikken både før og etter turen. Butikken har stor verdi for lokalsamfunnet. 
Alle gleder seg til det forestående arrangementet som vil fenge alle aldre.
Vi har allerede fått noen skulpturer plassert i stien. Det er skjært ut av en stor bjørn med to bjørnunger av en 100 år gammel trestamme fra nabobygda Visnes, og en rev som ligger og sover under ei rot av en furustamme. I løpet av 2021 ønsker vi å tilføre stien flere skulpturer og store diktersteiner m/ sandblåst tekst med oppmuntrende sitat og visdomsord for barn, unge og voksne. 
 Velkommen til å oppleve Kulturstien på Vevang  Med vennlig hilsen fra styret i Stiftelsen Steinløftet for Kultursti Vevang  v/leder
Torild Storvik Malmedal Tlf +47 416 050 79 Nestleder; Kjell Ståle Silset  Styremedlem;  Knut Magne Storvik.  Vara; Ottar Nerland

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her