På Farstadberget i dagens Hustadvika kommune hadde tyskerne en mindre styrke som hadde fått 2 stk 5 cm panservernkanoner de satte opp sammen med bunkere. Kanonene ble for svake nede på slagmarkene i Europa, så de ble demontert av eldre stridsvogner og sendt blandt annet til Norge for å sperre sund og mindre steder.
kwk 2
Slik så de to kanonene ut som stod på Farstadberget ikke langt fra Farstadsanden. De var vel til å dekke stranda der sammen med et par Coltmitraljøser. I Bud på Ergan hadde også tyskerne to slike i tillegg til tyngere artilleri (6  franske 15,5 cm feltkanoner ( ( Foto: Kystfort)
kwk 3
Kartet der kanonene var plassert. Det var både ammobunker og mannskapsbunker i tillegg til skytestillingene. 
kwk 4
I Kristiansundsdistriktet fantes 8 kanskje 9 slike kanoner her og der. Denne ved dagens Rutebilstasjon finurlig kamuflert. ( Foto: Jan Olav Flatmark, Tueneset kystfortforening)
kwk 45
Alt ble plukket ned etter krigen. Her kanonstiling i Storgata som kom i veien for  gjenreising av byen. O( Nordmøre museum)
wk 1
I Molde derimot finnes en  kanon med bunkere ved fergkaia i Grandfjæra som er tatt vare på og avlåst.  Om slikt hus over en stilling på Steinberget i Kristiansund inneholder noe kanon  er ikke kjent. (Foto: Boa/BN)

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her