Det er stor ineresse  for krigshistorie utover i landet. At fortet på Vevang i Hustadvika er " gravd fram" har ikke gått upåaktet hen. Tingvoll krigsminnelag er en aktiv forening, og  har nylig vært ute på kysten for å ta fortet i nærmere øyesyn. 
hkk 1
Medlemmer fra Tingvoll  krigsminnelag var mektig imponert hva dugnadsgjengen på Vevang hadde fått i stand oppå haugene. F.v. Leder Jan Harry Røv, Finn Robert Sivertsen, Oddvar Hansen, Anders Sponås og Odd Wiik. ( Foto: Privat)
hkk 3

Nå har TKM egne prosjekter i Tingvoll da som denne MG kasematten gravd fram i sentrum og som ønskes renovert som krigsminne der i bygda. ( Foto: TKM)
hkk 2
Fra Vevangturen og bunkeren der blandt annet avstandsmåleren stod . ( Foto: TKM)
hkk 4
På vandrestiene opp til  anlegget har det kommet opp noen flotte utrskårne trefigurer som lokal kunstner har laget. Det skal også være ting for barn her oppe. ( Foto: Boa/BN)
hkk hus
Det eneste huset som er igjen av brakkebyen for de 105 soldatene på Vevang. Dette er renovert og i bruk som bolig . 
hkk 5
Det er egentlig mye rart å se oppe på Anlegget som det kalles. Her en ganske så svær trapp og ligner noe trappearrangement som også fantes  ved byggverker i Karihola. Hva disse førte opp til er ukjent. (Foto: Boa/BN)

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her