Med NRK som reisefølge  skal skute-ikonet " Statsraad Lehmkuhl" reise på Norskekysten( og Shetlandstur)  i sommer og besøket 29 steder. Mange av disse stedene er i farvann som aldri har besøk av slike farkoster stort sett .  Averøya får besøk 24. juli etter planen. Noe bybesøk på Møre og Romsdal er ikke planlagt i sommer. Brattvåg på Sunnmøre skal NRK sommerskole innom. 
lehm

Her er "Statsraad Lehmkuhl" på vei inn til Kristiansund i 2006. Fyret på Stavneset i bakgrunnen.
Barkens historie begynte i Bremerhaven-Geestemünde hvor hun i 1914 ble bygget som skoleskip for den tyske handelsflåten under navnet "Grossherzog Friedrich August". Skipet er 258 fot langt. Etter første verdenskrig ble skipet tatt som krigsbytte av engelskmennene. I 1921 ble hun brakt til Bergen av tidligere statsråd Kristofer D. Lehmkuhl, og brukt som skoleskip fra 1923 og frem til utbruddet av andre verdenskrig.
Bortsett fra krigsårene 1940 - 1945, da  tyskerne beslagla skipet og omdøpte det til "Westwärts", drev Bergens Skoleskib "Statsraad Lehmkuhl" uavbrutt til og med 1966. I 1967 reddet skipsreder Hilmar Reksten skipet fra å bli solgt til utlandet, og i 1978 skjenket han "Statsraad Lehmkuhl" til Stiftelsen. Seilskipet Statsraad Lehmkuhl som siden den gang har eiet og drevet  skipet, ( Tekst/foto: Frank Karlsen)
 

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her