Allerede i 2016 var det snakk om at den  55 år gamle cruiseren" Marco Polo" skulle hugges. Nå er det skjedd, den er satt på land i Alang i India, og vil bli plukket i biter de kommende måneder. Skipet er kjent fra seilingene også her i Kristiansund.
marcoalang
Ikonskipet M/S "Marco Polo" strandsatt i India.  (C6JZ7), 176,6 x 23,6 x 8,1 m., bygget ved V.E.B. Mathias-Thesen Werft,  Øst-Tyskland i 1965. Bygget som M/S Aleksander Pusjkin for Sovijetunionens Balti Shipping Company og ble hetende det frem til 1991 for da å skifte navn til M/S Marco Polo og det nye rederiet var Orient Lines. Nå er rederiet ( 2019) Story Cruise Ltd. og operatør er Cruis & Maritime Voyages, (CMV på skorstein). Dette var når den ble bygget et skip i “Ivan Franko-klassen”, søsterskipene var M/S Ivan Franco, M/S Taras Sjevtsjenko, M/S Sjota Rustaveli og M/S Mikhail Lermontov. Har skiftet eier, driftselskap og ombygget flere ganger. Den er i følge AIS på vei til NO ALF som betyr Alta-Lødingen port. Hjemmehan er Nassau med Bahamas-flagg.( Foto:  Viramdevsinh Gohil via Tim Wardley/Ship Breaking og CaptainsVoyage-Forum
marco polo hogsnes270319
" Marco Polo" blir dermed ikke å se mer. Skipet startet gjerne cruisesesongen i nordmørsbyen. Her seilerskipet inn 27.mars 2019 i Bremsnesfjorden ( Fotoarkiv BN)
marco p grip
Skipet i sin tid utafor Grip fotografert fra Averøya. ( Foto: Leif M. Andersen)