0B1A9FBE 5965 4172 93A8 7C42A814095F

Dette skipet er blitt registrert i Kristiansund." Ocean Pride" er overmalt, og nå står det " Grip Marine" på sidene og hekken ser vi i farten på Storkaia . Dette er byggenummer 103 fra Havyard Ship Technologt A/S i 2012. Solgt  til Atlantic Offshore Management A/S. Nå er det kristiansundsrederiet AquaShip som har kjøpt båten og skal bygge den om til brønnbåt, som blir en av de større brønnbåter med en tankkapasiet på 3.300 kubikkmeter. Leder i AquaShip er  Sverre Christian Taknes som stammer fra et kjent brønnbåtrederi i Kristiansund. Skipet har dieselelektrisk fremdriftmaskineri med 4 stk. CAT dieselmotorer hver på 1628 kW med generatorer som driver to propellanlegg .3 Brunvoll sidethrustere hver på 880 kW. Den er innredet for et mannskap på 23 personer. Dette blir den største båten til AquaShip som har selskaper på Island, Shetland, Chile, Canada og Norge.  De diponerer 32 fartøyer av forskjellig størrelse. De driver med brønnbåter, servicebåter, avlusing, forbåter, båter for slakting. Firmaet har hovedkontor i Vågeveien i byen. (tekst/foto Håkon Bloch)
gin 44 grrio
Kristiansundsregistrert skip i denne størrelsen er sjeldent å se nå til dags. ( Foto: Håkon Bloch)
gin1
" Kong Harald" kom nordfra og seilte forbi alle havner fra Bodø ogs ørover og gikk rett mot Bergen tirsdag. Her utafor Ekkilsøya i Averøy. ( Foto: Boa/BN)
gin 2
Finske " Misida" fra 2007 165 m lang   kom fra Bergen og gikk til Sunndalsøra i dag. ( Foto: Leif Magne Andersen)

leo

Arbeidbåt på Vågekaia i dag. Har ikke set denne i byen før. M/S SAS Leo, (LG9990), 15 x 10 x 3,6 m., hjemmehavn er Bergen, Bygget ved Fitjar Mekaniske Verksted A/S i 2017. Rederiet er Srvicebåt A/S i Vinnesvåg. (tekst/foto Håkon Bloch)
 
 
 
 

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her